Dieta bezglutenowa.
Re: Dieta bezglutenowa.
Z taką dietą trzeba uważać, nie dla każdego jest ona wskazana. Myślę, że warto w tym celu skontaktować się z jakimś profesjonalnym dietetykiem. Podpowie wam jak się odżywiać, oraz ewentualnie jakie suplementy będą dla was wskazane.
Mój lekarz podejrzewa u mnie właśnie celiaklię. Tak poczytałem sobie wasze wpisy i zauważyłem, że często podajecie ten link http://www.genom.com.pl/badanie-poziomu ... l-igg.html. Poczytałem trochę o tych badaniach i wydają się ciekawe i co najważniejsze wiarygodne. Zastanawiam się, czy ich nie zrobić, bo być może to wcale nie gluten mnie uczula a coś innego. Robiła któraś z was już te badania? Jak to wyglądało i jak z wynikami?
Nie mam problemu z jedzeniem glutenu, ale staram się go troche unikać, bo czuje różnicę pomiędzy tym jak jem i nie jem. Po zjedzeniu czuję się cięższa;) Dzieciom kupuję słodycze bez glutenu (i bez cukru!), czekolady i cukierki. Słabo są dostępne, ale zazwyczaj zamawiam w Internecie:)
Mi strasznie spadał cukier, byłam osłabiona i zakończyłam tę dietę już po tygodniu...
Chyba warto zdecydować się na badania genetyczne o których można ostatnio sporo przeczytać, na przykład na stronie DF Medica. Sądzę, że skuteczny sposób nie tylko przy odchudzaniu, ale także i wielu innych problemach. Sprawdźcie, może was także zainteresuje ten temat.
Próbowaliście już bezglutenowe ciastka jaglane Irenki ? Dla mnie ekstra! Sama też lubię je jeść, bo są zwyczajnie smaczne, a przy okazji zdrowe. Uwielbiam takie słodycze, bo mogę je bezkarnie podjadać. Dzieciom też smakują 

Ja teraz unikam glutenu. Ale nie potrafię jeszcze całkowicie go "odstawić".
Strasznie duzo sie porobilo tych cateringow teraz. Przetestowalem sporo i zdazaja sie perelki, ale zdecydowana wiekszosc jest strasznie slaba. Generalnie od pol roku bardzo duzo cwicze i potrzebuje diety dla ludzi aktywnych. Teraz biore od paru miesiecy diete pudelkowa AfterFit. Maja diete sportowa i samuraja z dowozem do domu, takze dla tych co cwicza i chca zbudowac mase miesnioa to fajnie. Dla tych co sie chca odchudzac to nie jestem w stanie nic polecic w Warszawie, bo sie niestety nie znam na tym
Znam kilka osób na diecie pudełkowej, ale nie wszyscy są z niej zadowoleni. Nie każda firma przygotowuje naprawdę smaczne dania.
-
A ja znam takich, co niby są na diecie bezglutenowej, a jak przychodzi co do czego to wszystko jedzą, aż im się uszy trzęsą.