Cześć dziewczyny!
Ze zdrowotnych powodów musiałam przejść na dietę bezglutenową smutny uśmiech Moje pytanie do tych z Was, które również nie spożywają produktów zawierających gluten brzmi - gdzie je kupujecie? Wiadomo, że sklepy oferujące tylko taką żywność są kosmicznie drogie.
Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą.
Ja akualnie jestem na bezglucie od półtora roku, jem właściwie normalnie. Na dieetę przeszłam z powodu tego, ze mam nietolerancję glutenu i kiepsko się czułam spożywając produkty z glutenem. Nie daj się wciągnąć w te kosmicznie drogie produkty, po prostu unikaj tych, które mają mąkę w składzie i tyle - np zamiast płatków pszennych bierz kukurydziane, zamiast chleba jedz wafle ryżowe itp. Poza tym warto zajrzeć sobie do sklepów w sieci, ceny w nich bywają o wiele tansze niz w sklepach stacjonarnych.
Zerknij sobie do sklepu Bezgluten. Kupowałam tam już kilka razy i asortyment maja bardzo bogaty.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2019 14:04 przez tamirka, łącznie zmieniany 1 raz.
Odkryłem, że całkiem dobrą strategią, gdy ktoś pyta mnie, czy jestem ateistą, jest uświadomić mu, że on również jest ateistą, wszak nie wierzy w Zeusa, Apollona, Amona Ra, Mitrę, Baala, Thora, Wotana, Złotego Cielca ani w Latającego Potwora Spaghetti. Ja po prostu poszedłem o jednego Boga dalej.
Myślę, że wiele takich produktów znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością. Zaopatruję się np. w naturalny olej kokosowy, mąkę jaglaną. ksylitol do słodzenia. Uważam, że zdrowa dieta opiera się na takich sprawdzonych składnikach. Trzeba być świadomym konsumentem!