Czym uatrakcyjnić posiłki?
Re: Czym uatrakcyjnić posiłki?
W mojej kuchni uśmiechnięte kanapki albo parówki, jajka sadzone w kształcie serduszek robią furorę 

Moje dzieci najbardziej lubią jak jest kolorowo na talerzu. Niektóre dania na przykład takie jak faszerowane papryki od razu wyglądają kolorowo, wystarczy na talerzu położyć mały listek zielonej bazylii dla kontrastu i danie wygląda tak, że aż ślinka cieknie.
Dzieciaki też uwielbiają różne pulpeciki rybne. Myślę, że to dobry pomysł na obiadek.
-
Mi na diecie nic nie smakowało, bo wcześniej używałam dużo cukru. No a przy zdrowej diecie musiałam go całkowicie odstawić :/ Na początku pomyślałam o słodziku, ale koleżanka przekonywała mnie, że na pewno jest szkodliwy. Poszperałam trochę w sieci skąd dowiedziałam się, że specjalistyczne badania wskazują na brak szkodliwości aspartamu 

A jakie to badania? Czy nie przypadkiem zlecone przez producentów aspartamu?
Na pewno dzieci są wzrokowcami i nawet najlepszego posiłku nie zjedzą jeśli będzie wyglądał podejrzaie, zawsze staram się żeby jedzenie ładnie wyglądało, moja pociecha to makaronożerca i dlatego często kupuję makaron w różnych kształtach, lubi zupę mleczną z makaronem w kształcie literek, kupuję z arrighi alfabet, przy okazji literek się można nauczyć 

Makaron w różnych kształtach to też dobry wybór. Dzieciaki takie uwielbiają.
-
Ogólnie możliwości jest dużo
Możesz robić kanapki rysunki, na internecie jest dużo przykładów. Może kolorowy makaron albo po prostu wspólne przygotowywanie
Ja ogólnie wole sama cos przygotować i przy okazji się wykazać.. Moja rodzina lubi nowości, a ja zaś lubię kulinarne eksperymenty. Teraz wpadła mi w ręce fajna strona z wykorzystaniem kremu Nutella https://www.Nutella.com/pl/pl/przepisy-z-nutella i już na weekend planuje zrobić tarte z ciasta francuskiego
Już cieknie mi ślinka na sama myśl

Ja żeby urozmaicić posiłki próbuje dużo nowych przepisów z Internetu, wiadomo, że np. jak chodzi o desery można zrobić szarlotkę albo sernik, ale to już każdy zna. Ostatnio robiłam na urodziny córki smażone lody z tego przepisu http://www.braciakoral.pl/przepisy i wszyscy byli w szoku, że to wyszło i jeszcze tak obłędnie smakowało!