Gorąco polecam dietę i produkty bezglutenowe w przypadkach mniejszej lub większej nietolerancji glutenu, konieczne jest wyeliminowanie tego białka z diety oznacza to wyłączenie z jadłospisu mąk z pszenicy, żyta, jęczmienia, a nawet niektórych wyrobów owsianych przed zakupem pieczywa dla osoby z nietolerancją glutenu warto zawsze upewnić się, czy produkt jest w 100% pozbawiony tego białka. Polecam takie produkty jak wafle ryżowe.
Hej
Ja też od jakiegoś czasu nie jem mięsa i muszę przyznać, że czuję się znakomicie! Ważne jest jednak, aby dobrze opracować swoją dietę, by dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników.
Nie mam nic do osób, którzy nie jedzą mięsa, ale dla mnie taka dieta nie jest pełnowartościowa i nie mogłabym sobie na nią pozwolić. Zwłaszcza, że chcę schudnąć. Zainteresowała mnie raczej dieta na redukcję tkanki tłuszczowej, bo zawiera wszystkie ważne składniki, minimalizuje ilość posiłków, ale również i można zapytać dietetyka o 3 rzeczy związane z dietą.
A jak sądzicie, taka dieta https://burakdieta.pl/diety/dieta-vegan/ dostarczy mi wszystkiego, co potrzebne? Nie trzeba będzie się dodatkowo martwić o jakieś suple itd?