Zajście w ciąże nie zawsze jest takie proste jak mogło by się to wydawać. Chciałabym zajść w ciąże ale chce też wiedzieć jak bezpiecznie zajść w ciążę by mojemu dziecku nic nie groziło.
Okazuje się, że coraz więcej kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Co do zagrożeń to ja bym zwróciła uwagę na zagrożenia związane z genami. Na zdrowie dziecka mają wpływ rodzice. Zwykle tak bywa, że pewne schorzenia się dziedziczy z pokolenia na pokolenie.
My staramy się o dziecko już rok i nic z tego Zaczynam powoli wpadać w panikę. U mnie jest problem z nieregularnym okresem, przez to nigdy nie wiem kiedy mam dni płodne. Podobno Inofem reguluje takie problemy . Po wypłacie chyba kupię, zawsze to jakaś nadzieja... Jak nie pomoże to idę do kliniki leczenia niepłodności.
O tym , jak się przygotować do ciąży, znalazłam bardzo ciekawe artykuły na stronie: mamaluch.pl. Od problemów z zajściem w ciążę, po dietę sprzyjającą zapłodnieniu. Planując dziecko, należy zacząć od zadbania o własny organizm. Zdrowa i szczęśliwa kobieta z pewnością lepiej zniesie ciążę i urodzi zdrowe dziecko.
Sporo teraz par ma problemy z zajściem w ciążę i też to trochę trwa, mało której parze się udaje po pierwszym cyklu starań, na pewno warto przed samą ciążą zrobić podstawowe badania i zacząć brać witaminy żeby braki sobie uzupełnić, ja mama dha premium zaczęłam brać jakoś z 3-4 mieiące przed zajściem w ciażę, tak polecił mi lekarz i potem jak robiłam badania to wszystko wychodziło ok. Szczególnie kwas foliowy jest ważny, bo on wpływa na rozwój mózgu dziecka
Warto najpierw udać się do lekarza na badania płodności jeśli staramy się już jakiś czas i nic z tego nie wychodzi. Zajście w ciążę ułatwia obserwowanie swojego cyklu i dni płodnych, wtedy oczywiście są największe szanse. Dużym ułatwieniem są testy owulacyjne, teraz jest tego masę na rynku, ja stosowałam te z Domowego Laboratorium. Nie każdemu udaje się od razu począć dziecko ale nie ma co się załamywać tylko działać do skutku :)
ja jak starała się zajśc w ciąze wspomagałam się preparatem Ovarin. nie wiem czy go znasz, tu sobie możesz o tym preparacie poczytać dokładnie informacje.