Chciałabym kupić sobie soczewki w sklepie internetowym, tylko nie wiem jakie Nigdy nie kupowałam soczewek, od 6 lat noszę okulary. Trochę już jestem nimi zmęczona i chciałabym sprawdzić jak się nosi soczewki. Co myślicie o PureVision? Dużo czasu spędzam przed komputerem i wyczytałam, że te są właśnie przeznaczone dla takich osób jak ja
Soczewki kontaktowe, zależy czy mama może je nosić, są ludzie, którzy nie mogą nosić soczewek kontaktowych. Jeżeli może to trzeba się zastanowić jakie: jednodniowe, tygodniowe, miesięczne, kwartalne czy może roczne. Bez wątpienia najlepsze są te jednodniowe, po ściągnięciu wyrzuca się je i tyle, nie potrzeba specjalnego płynu do przechowywania, pojemniczka i różnych precjozów. Takie soczewki mają jedną wadę, są w skali miesiąca drogie i trzeba na nie przeznaczyć stosunkowo dużo pieniędzy. Zwykle stosuje się kompromis i stosuje się soczewki wielokrotnego użytku, a to ze względu na cenę.
Też myślałam kiedyś żeby na co dzień nosić soczewki kontaktowe.
Zrobiłam badanie wzroku i nie było żadnych przeciwwskazań, żebym mogla takie soczewki nosić.
Ja jednak za bardzo przyzwyczaiłam się do okularów i dobrze się w nich czuje.
Jeśli niegdy nie nosiłaś soczewek to polecam jednak wizytę u okulisty. Albo w salonie optycznym gdzie od razu na miejscu zostaną Ci dobrane odpowiednie.
Z tego co wiem , to pierwsze w życiu soczewki można założyć tylko po konsultacji z lekarzem. Teraz można w dobrej cenie kupić oprawki okularowe Santino w Kodano a druga para oprawek jest za złotówkę.
Nie każdy może nosić soczewki, dla przykładu ci co mają zespół suchego oka z tego co wiem to nie powinni. Są też zapewne inne przeciwwskazania, dlatego przed pierwszym założeniem warto iść do specjalisty po poradę.
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to kupując soczewki kontaktowe sklep online ZdroweSoczewki.pl możesz zapytać okulistów i optyków tam sprzedających. Udzielą rzeczowej odpowiedzi, pomogą dobrać moc szkieł. Na stronie dostaniesz także płyny, krople do oczu i pojemniki na soczewki.
Również jestem zwolenniczką zakupów online, ponieważ są znacznie tańsze aniżeli te w sklepach stacjonarnych. Może warto pomyśleć o zakupie całego zestawu ? Cenowo wychodzi to bardzo korzystnie, nawet lepiej aniżeli mielibyśmy każdą rzecz kupować z osobna.