Nie ma co się bać odżywek. Kobiety często boją się, że korzystając z siłowni i stosując suplementy diety doprowadzą swoje ciało do stanu, w którym ich sylwetka będzie przypominać męską. ALe tak naprawdę duża do tego droga i zdrowa kobieta nawet ćwicząc codziennie po kilka godzin nie uzyska figury kulturystki ( takie osoby wspomagają się nie suplementami i odżywkami ale hormonami). Hormonem, który przyczynia się u mężczyzn do rozrostu masy mięśniowej jest testosteron.eyes pisze: ↑13 maja 2019 15:36Czy stosujecie jakieś specjalistyczne suplementy diety? Mam na myśli nie tylko witaminy na zdrowie, ale też na przykład produkty przeznaczone dla sportowców, osób odchudzających się, czy na przykład chodzących na siłownię i budujących tkankę mięśniową ? Niedawno na nie wpadłam przy okazji zakupów i zaczęłam się zastanawiać, czy one w ogóle są dla nas bezpieczne. Chętnie o tym z Wami porozmawiam.
Kobiety natomiast nie produkują takiej ilości hormonów androgennych. Polecam skontaktować sie ze sklepem świat supli, powinni doradzić jakie suplementy będą najodpowiedniejsze.