W sytuacji, kiedy nasze włosy wypadają możemy się czuć niekomfortowo. Warto rozejrzeć się za preparatem zagęszczającym włosy. Obecnie na rynku jest mnóstwo firm, które wytwarzają takie produkty. Na przykład http://zaprojektujswojewlosy.pl/ i po tym jest więcej włosów na głowie.
Myślę jednak, że warto poszukać dermatologa, który specjalizuje się w problemach włosów, bo wypadanie włosów może być objawem różnych schodzeń. Możesz poszukać opinii o dermatologach na portalu RankingLekarzy.pl
moja mama też myślała że to tarczyca, bagatelizowała długo, poszła do lekarza okazało się że ma okres przekwitania. Wiek 52 lata. Zaczęła suplementacje menopauzin i kondycja włosów wróciła do normy, do tego mówi że czuje jak paznokcie się jej poprawiły, czytałam skład tego menopauzin i się zastanawiam co mogło pomóc, wydaje mi się że zawartość witamin i biotyna, często są braki w naszym organizmie które powodują takie zaburzenia, warto więc sięgać po sprawdzone suplementy z mądrą zawartością składników i przede wszystkim nie bagatelizować swojego zdrowia.
Mojej babci wypadały po chemioterapii. Pamiętam , że starałam się jej jak najbardziej jej uzupełnić niedobór witamin. Kupywałam jej swego czasu nutramil by jakoś , że tak powiem nadrobić te wszystki witaminy czy węglowodany.
Przede wszystkim, to warto zadbać o kondycję włosów stosując zabiegi wykonywane profesjonalnie. Warszawskie salony MarcoAldany maja w ofercie kilka zabiegów wzmacniających włosy i dla kobiet, i dla mężczyzn, w tym przeciw wypadaniu włosów.
Ja od pewnego czasu też jestem tylko i wyłącznie za profesjonalnymi zabiegami. Wydawałam masę pieniędzy na kosmetyki, których efekty działania i tak były mizerne. W salonie marco aldany byłam tylko raz ale za to bardzo miło wspominam tę wizytę. Postanowiłam zaszaleć i skusiłam się na jeden z ich zabiegów - efekty były widoczne praktycznie od razu, a włosy? Odmienione nie do poznania:P