Ja widziałam ostatnio film z testów zderzeniowych tego pasa w porównaniu z fotelikiem i zdziwienie wielkie bo lepiej utrzymał po uderzeniu manekina smart kid belt niż fotelik, więc faktycznie to bezpieczne na rowni z dobrymi fotelikami i dobrze przemyślane urządzenie i szczególnie w nowszych autach co mają juz z tyłu kurtyny powietrzne, bo producenci fotelików tych do 36 ostrzegaja w instrukcjach że nie powinno sie w takich samochodach takich fotelikó uzywac, wieć wynika z tego że tylko ten pas wchodzi w gręboguska pisze: ↑24 lip 2018 21:14dokladnie takAzamag pisze: ↑07 sty 2018 21:15Smart Kid Belt to chyba rozwiązanie dla dzieci w zakresie 15-36 kg, prawda? Widziałam to rozwiązanie u znajomej w UK. Bardzo sobie chwali dla starszego syna. Nawet jak gdzieś jadą taksówką, to zawsze dzieciak może być przypięty. Poziom bezpieczeństwa na pewno jest wysoki, bo to przecież działa tak, jak oryginalne pasy bezpieczeństwa. Zmienia się tylko wysokość mocowania pasa.Moim zdaniem swietna opcja dla starszych dzieci, bo niektore juz naprawde wysokie mecza sie w fotelikach
A to ani wygodne, ani na dluzsza mete bezpieczne. Tez zainwestowalismy w SKB - poczatkowo jako alternatywe na wypadek randomowych wyjazdow taksowka czy uberem, a teraz juz calkiem sie przestawilismy