Temat wyjątkowo aktualny, więc myślę, ze stosowny do tego działu - powiedzcie, co sądzicie o testach na covid-19? Czy uważacie, że powinno być ich więcej, czy powinno zostać tak jak jest? A może każdy powinien zdecydować sam? Wiem ze swojego podwórka, że wielu przedsiębiorców nie chce czekać, aż połowa zespołu wyląduje na kwarantannie,bo jedna osoba miała wirusa, więc testują swoich pracowników co jakiś czas tzw. szybkimi testami (szybkie są rzeczywiście, bo na wynik czeka się jakieś 15 minut). Co myślicie o takim rozwiązaniu?
Myślę że testów powinno być więcej i jeśli miałabym możliwość to jakiś niedrogi test na koronawirusa też bym sobie zrobiła. Czytałam dużo na temat tego wirusa i wiem jak bardzo są niebezpieczne osoby bezobjawowe jeśli chodzi o rozprzestrzenianie się tej choroby
Przydało by się więcej testów ale wiadomo jak jest. Poza tym lepiej unikać koronawirusa jak tylko się da, u nas w markecie to się nawet pieniądze dezynfekuje takim urządzeniem.
Według mnie jak prowadzi się firme, czy przychodnie. Warto zaopatrzyć się w takie płytkowe testy antygenowe i kontrolować czy w ktoś z pracowników i my sami nie jesteśmy zakażeni koronawirusem. Nie jest to lekka choroba i warto wychwycić każdy przypadek.