gastronomia

…przykłady ciekawych mamobiznesów z Polski z zagranicy.
karinapal
Posty: 359
Rejestracja: 09 gru 2014 22:40

Re: gastronomia

Post autor: karinapal » 31 maja 2016 09:34

W przypadku gastronomii cenię sobie przede wszystkim jakość wędlin i mięs. Najlepsi korzystają z wysokiej jakość komór do wędzenia i parzenia ZFM. Dzięki nim zawsze można uzyskać bardzo dobre produkty bez dużego nakładu czasu.

tazika
Posty: 10
Rejestracja: 06 cze 2016 23:00

Re: gastronomia

Post autor: tazika » 06 cze 2016 23:11

Gastronomia jest bardzo specyficzną branżą - często odwiedzają nas różne kontrole, będące następstwem "troski" ze strony konkurentów. Jakoś w gastronomię bym nie wchodziła bo ten klimat, tą część biznesu trzeba czuć.

rutkowskamonika
Posty: 91
Rejestracja: 14 gru 2014 08:56

Re: gastronomia

Post autor: rutkowskamonika » 10 cze 2016 00:27

A ja się nie obawiam. Nie wchodzę nikomu w drogę i nie oszczędzam na bezpieczeństwie produktów sprzedawanych klientom. Wszyscy to widzą, czasem staram się zaprosić gości na zaplecze , żeby zobaczyli jaki mamy sprzęt i jak na nim pracujemy. Zwykle najbardziej doceniają naszą chłodnie, gdzie każdy towar ma swoje specjalistyczne miejsce Nie ma prawa nic się zepsuć. Tą chłodnię mamy od:http://technocold.pl/oferta/komory-chlodnicze

mickeyjo
Posty: 2
Rejestracja: 23 cze 2016 10:21
Kontakt:

Re: gastronomia

Post autor: mickeyjo » 23 cze 2016 10:42

SandrekW pisze:Możesz w zeszycie lub w systemie. Ten drugi sposób jest lepszy.
Zgadzam sie

Katerina21
Posty: 387
Rejestracja: 13 sty 2015 17:46

Re: gastronomia

Post autor: Katerina21 » 30 cze 2016 23:46

Tak jak ktoś tutaj wspomniał, gastronomia to bardzo trudna branża. Nie mniej jednak decydując się na franczyzę, taką jak chociażby wojtex.net na pewno ma się znacznie ułatwiony start. Przede wszystkim dostajemy pełne wsparcie, a co więcej marka ta jest już rozpoznawalna, więc o klientów nie będzie trudno.

gosh
Posty: 1189
Rejestracja: 20 lis 2014 08:37

Re: gastronomia

Post autor: gosh » 01 lip 2016 10:45

Owszem, to trudna branża, ale dochodowa. Oczywiście jeśli wszystko się robi na 100%. Sama myślę o robieniu wędlin, bo te ze sklepu mi w ogóle nie smakują. Sprawdzam właśnie aromaty bez E na tonato.pl. Są bardzo dobrej jakości, spokojnie można je dodawać do wędlin, żeby te lepiej smakowały.

Minia
Posty: 58
Rejestracja: 12 lut 2016 08:07

Re: gastronomia

Post autor: Minia » 04 lip 2016 10:39

sprzęt w gastronomii jest bardzo ważny polecam sprzęt z firmy HYBRYDA z Gliwic, mają wszystko co potrzeba żeby otworzyć super restaurację, czy kawiarnię

Marta38
Posty: 310
Rejestracja: 04 maja 2015 11:30

Re: gastronomia

Post autor: Marta38 » 26 lip 2016 14:51

To fakt. Wiele osób nie jest świadomych, jak wiele jest aspektów wpływających na pozytywny rozwój biznesu w gastronomii. Nie wystarczy tylko zatrudnić kucharza, ale trzeba też kupić wyposażenie i do tego dołożyć wszystkie inne niezbędne elementy dla tej branży. To nie takie proste.

Alicja Rosińska
Posty: 34
Rejestracja: 12 maja 2016 07:54

Re: gastronomia

Post autor: Alicja Rosińska » 31 lip 2016 20:02

Jeśli chodzi o programy do rezerwacji to warto zajrzeć na ofertę firmy http://www.wyposazeniesklepow.pl/pl/c/O ... owanie/271 . Oni specjalizują się w wyposażeniu gastronomii i również sprzedają różnego typu oprogramowanie. Warto zapoznając się z ich ofertą.

adasn1995
Posty: 6
Rejestracja: 27 sty 2017 20:00

Re: gastronomia

Post autor: adasn1995 » 27 sty 2017 20:07

można ręcznie w notesie, ale myślę że trzeba iść z duchem czasu u używać rezerwacji w programach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak to robią inni...”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość