restauracja na rynku

…co o tym sądzicie, czy macie jakieś doświadczenia z tym biznesem?
Amelia
Posty: 108
Rejestracja: 27 cze 2015 14:43

Re: restauracja na rynku

Postautor: Amelia » 08 sty 2017 19:50

Też tak myślę, a lokalizacja dobra moim zdaniem.

Happymama
Posty: 4
Rejestracja: 11 sty 2017 09:49

Re: restauracja na rynku

Postautor: Happymama » 11 sty 2017 10:11

Ja posiadam mała kawiarenkę na obrzeżach Wrocławia. jeżeli nie masz doświadczenia, zatrudnij takich pracowników. Dopiero potem stawiaj na niedoświadczonych, aby co starsi mogli go przeszkolić. Zainwestuj w program do faktur, ale taki, który ma dobre wsparcie techniczne i wysyła automatycznie faktury do klienta za pomocą programu pocztowego. Podobnie jak z terminalami płatniczymi. ja korzystam z Kolportera, ale dlatego, bo mieli w ofercie terminale przenośne mPOS, czyli bez abonamentu http://zamowterminal.pl/terminal-przenosny.html#C3 . nie wiem jak jest teraz, trzeba dopytać. Jak startujesz, to brak abonamentu (płacisz tylko raz za terminal płatniczy i prowizję) będzie w sam raz.
Pomyśl o zatrudnieniu dekoratora wnętrz. Restauracja to miejsce publiczne i dobrze by było, aby przyciągało klienta, a nie w ogóle się nie wyróżniała.
Stwórz stronę internetową (może być wordpress lub po prosu facebook)m wiele ludzi wcześniej szuka fajnych miejsc przez internet.

dynamical
Posty: 88
Rejestracja: 29 kwie 2015 12:03

Re: restauracja na rynku

Postautor: dynamical » 11 sty 2017 10:33

lokalizacja jak najbardziej jest świetna. Pamiętaj, że pracę restauracji znacznie ułatwiają nowoczesne systemy POS. Co to jest POS? W celu znalezienie odpowiedzi na to pytanie warto zajrzeć http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos ;)

Sabina30
Posty: 60
Rejestracja: 05 lut 2014 14:27

Re: restauracja na rynku

Postautor: Sabina30 » 03 lut 2017 10:41

Ciekawe czy się uda:)

JuloRyba
Posty: 12
Rejestracja: 03 lut 2017 15:14

Re: restauracja na rynku

Postautor: JuloRyba » 07 lut 2017 16:20

Moim zdaniem to najpierw spróbuj się zmierzyć z koncesją na alkohol albo sanepidem i całą masa biurokracji. Pracownicy to mniejszy problem (choć też spory).
Najlepiej zatrudnić 1 z duuuużym doświadczeniem i solidnie mu zapłacić by pilnował reszty i ich szkolił

bagiennybartek2
Posty: 1
Rejestracja: 08 lut 2017 08:23

Re: restauracja na rynku

Postautor: bagiennybartek2 » 08 lut 2017 08:28

Dokładnie, bo to w końcu nie jest taka prosta sprawa. No i wiadomo, że trzeba dużo czasu żeby się wybić na rynek.
A czy Wy wiecie coś o PIT-36? Jeśli nie, to polecam poczytać, bo zbliża się termin wypełniania PIT-ów, więc jest to ważna sprawa.
Dlatego polecam zapoznać się z informacjami na temat PIT-36.
Wejdź na http://www.podatnik.info/program_do_pit/pit-36 i poczytaj o PIT-36


Wróć do „Myślę o... (tutaj Twój pomysł na biznes)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość